Tanunda Visitor Centre moved and revamped

Inspired: Barossa Mayor Bim Lange, Trade Minister Simon Birmingham and Council's Manager Tourism Services Jo Seabrook at the newly revamped Visitor's Centre.
Inspired: Barossa Mayor Bim Lange, Trade Minister Simon Birmingham and Council's Manager Tourism Services Jo Seabrook at the newly revamped Visitor's Centre.

The Barossa Visitor Centre has been given a new lease on life.

The space, co-inhabited by the Tanunda Library, has been completely renovated to be the new first point of entry for tourists.

Boutique offerings of the best Barossa winemakers, producers, artists and craftspeople greet new visitors who come in from the street.

Key features include a video wall and lounge, Barossa Wine Stories Room with touchscreen and displays, booking pods, 'Barossa Made' gift shop, and 24/7 mobile device charging.

The Barossa Council initiated the redevelopment of its existing centre with funding support from the Australian Government's International Wine Tourism Competitive Grants Program*, Barossa Grape and Wine Association and Tourism Barossa.

Barossa Mayor Bim Lange commended the centre for it's modern, premium look.

"It's really showcasing the whole of the barossa - the food, the art, the craft and all the things that's made Barossa renowned," he said.

"Whilst we talk a lot about food and wine there's also all these other products that people are making and nationally recognised brand."

Investment and Trade Minister Simon Birmingham visited the site while travelling through the Barossa to discuss exports and said it was wonderful to see the centre seize the opportunity of opening onto Murray Street.

"The centre itself isn't attracting people to the barossa, they're already here when they walk in the door, but it is helping to get them to spend more, spend longer and come back second or third times," he said.

"The feedback we've received has been tremendously positive," Council's Manager Tourism Services Jo Seabrook said.

"Visitors are feeling a genuine connection with our region because of the way the centre has been designed."